Du & Din Hund     

Problemhund

Vad är en problemhund? Allmänt kan man säga att det är en hund som ägaren upplever att han/hon har någon form av problem med. Det behöver alltså inte röra sig om en vrålande best som försöker äta upp alla den möter. Nej, det kan vara så att ägaren inte kommer tillrätta med en speciell detalj, t ex koppelgående eller inkallning. I sista hand är det alltså du som avgör om du har en problemhund eller ett hundproblem som du vill ha hjälp att lösa. Det är alltid klokt att söka hjälp om man har kört fast annars är det risk att irritationen tar överhand och förstör en bra relation.

Vi träffas för en intervju där du får berätta så mycket som möjligt om problemet och hunden i allmänhet. Detta för att försöka komma fram till vad problemet beror på. Det är det viktigaste steget på vägen mot lösningen. Man kan träna problembeteenden med så kallade "quick fix", det ser vi på TV hela tiden. Nackdelen med den träningsmetoden är att man behandlar symtomen inte orsaken. Detta leder ofta till att, inom kort, dyker problemet upp igen inte sällan i sällskap med ytterligare olater. Då växer   konflikten och man hamnar i en ond cirkel. Inte sällan kan man misstänka att hundens beteende är orsakat av någon form av smärta/ohälsa. I dessa fall börjar man med en veterinärunder-sökning. På Västra Djursjukhuset finns mycket kompetenta veterinärer med olika specialistområden, de hjälper gärna till med detta.

Efter intervjun kommer vi överens om en handlingsplan som innefattar tre återträffar. Under träningstiden har vi kontakt på mail och telefon.

Pris 3.700:- + moms för ett utredningspaket med träning. Jag tar ut en milkostnad på 20:- om vi träffas hos dig.

Välkommen att ställa frågor eller boka tid på tfn 0704-219 219 eller maila genom att klicka på kontakt.